Hialuronska kislina in koža

Hialuronska kislina vlaži kožo

Hialuronska kislina ima številne prednosti in je ena najbolj zanimivih sestavin za nego kože.

Hialuronska kislina v telesu zagotavlja vlago, ustvarja polno in mladostno kožo. Človeško telo v povprečju vsebuje 15g hialuronske kisline, ena tretjina od te količine dnevno razpade in se ponovno sintetizira vsak dan.

Funkcije hialuronske kisline

Hialuronska kislina v telesu podpira delovanje mehkih tkiv, kot so npr. Sklepi. Hialuronska kislina je deloma odgovorna za prožnost hrustanca in njegovo sposobnost, da se upre pritiskom.

 


Hialuronska kislina in kožaZakaj je hialuronska kislina pomembna za kožo?

Ko se staramo, se vlažnost kože bistveno zniža, zaradi česar koža izgubi elastičnost – to najbolj vpliva na znake staranja na koži.

Hialuronska kislina igra ključno vlogo pri zdravju kože s svojo edinstveno sposobnostjo, da v sebi zadrži vlago (1000 ml vlage na gram hialuronske kisline). Hialuronska kislina je tudi pametno hranilo, saj lahko prilagodi svojo hitrost absorbcije vlage, glede na sezono ali podnebje.
 

 

 

 

Hialuronska kislina kot prehransko dopolnilo

Hialuronska kislina je izredno koristna kot prehransko dopolnilo, saj igra ključno vlogo pri proizvodnji kolagena, najbolj obilne beljakovine v telesu. Kolagen je ključnega pomena za kožo, saj podpira strukturo kože. Ko zaloge kolagena v telesu upadejo, postanejo gube in pigment kože opaznejši. Hialuronska kislina ohranja sintezo kolagena, prav tako pa tudi zadržuje vlažnost kože.

 

 


 

 

 

 

Koristne informacije o izdelkih in storitvah