Slušni aparati za starejše

slušni aparatSlušni aparati za blažjo naglušnost po zelo ugodni ceni!

Danes obstajajo slušni aparati različnih oblik, vrst in velikosti. Vendar v osnovi vsi slušni aparati delujejo na podoben način.

Imajo vrgajen mikrofon, ki zajame zunanji zvok, ki je nato elektronsko posredovan v slušni aparat. Nastali signal se nato prenese v sprejemnik, ki je kot majhen zvočnik. Ta sprejemnik signal pretvori nazaj v glasnejši zvok, ki ga lahko slišite.


Zakaj nositi slušni aparat?

Slušni aparat nam pomaga slišati vsakdanje zvoke. S pomočjo slušnega aparata lahko lažje sledite pogovorom in izboljšujete medsebojno komunikacijo. Omogoči vam, da boste ponovno uživali v poslušanju glasbe in radia ali gledanje tv-ja. Če imate šumenje v ušesih, boste ugotovili, da je manj moteče, če nosite slušni aparat.
 

Kaj naredi slušni aparat?

 • Naredi zvok glasnejši

 • Olajša pogovor

 • Omogoči lažjo komunikacijo po telefonu

 • Zmanjša določene zvoke v ozadju
   

 

Zakaj starejši ne nosijo slušnih aparatov?

Starostna naglušnost je medicinski izraz za izgubo sluha, ki je posledica staranja in je najpogostejši vzrok za izgubo sluha pri starejših. V večini primerov ta vrsta izgube sluha ni ozdravljiva in je najboljša rešitev slušni aparat. Naglušnost se pojavi pri 50% upokojencev v starosti med 75 in 84 let.

Ta delež se poveča do 95% pri starosti 94 let. Kljub velikim omejitvam, ki jih prinaša izguba sluha, pa le 20% upokojencev kupi slušni aparat in še ti ga zelo poredko uporabljajo. Zakaj ljudje ne želijo izkoristiti prednosti, ki jih prinašajo slušni aparati? Za to obstaja kar nekaj tehtnih razlogov!
 

 • Soočenje s starostjo: Težko se je soočiti s starostjo v družbi, ki je obsedena z mladostjo in mladimi.

 • Težave pri prilagajanju. Eden od najpogostejših razlogov za zavrnitev slušnega aparata je neprijeten občutek pri nošenju.

 • Zunanji videz. Marsikoga moti videz aparata, saj močno vpliva na zunanji izgled človeka.

 • Nerealna pričakovanja. Slušni aparat vas ne bo le ozdravil naglušnosti – vaš sluh ne bo več tak, kot je bil. Vendar lahko slušni aparat neprimerno izboljša sluh do mere, ki omogoča normalno sporazumevanje z okolico.

 • Strošek. Slušni aparati so zelo dragi in marsikoga to odvrne od nakupa. Vendar obstajajo tudi cenejši slušni aparati, ki vam prav tako lahko pomagajo.
   

Slušni aparati že od 39,60 € dalje >

 

 

 

Koristne informacije o izdelkih in storitvah